Különleges processzort épít a Galaxy mobilokhoz a Samsung

Galaxy mobilokat kiszolgáló chip építését emlegette a Samsung elnöke, de nem tiszták a részletek. 

TM Roh, a Samsung elnöke a napokban arról beszélt, hogy építenek majd egy olyan processzort, amelyet kifejezetten a Galaxy eszközök igényeire szabnak. Sajnos konkrétumokkal nem szolgált, és azt sem árulta el, hogy milyen szakaszban tartanak a fejlesztések.


Európában a Samsung már évek óta saját, Exynos chipekkel szereli a legtöbb Galaxy mobilt, sok rajongó nagy bánatára – ezek a Qualcomm lapkákhoz képest sokszor rosszabb üzemidőt és teljesítményt garantálnak.

A jelek szerint azonban az Exynos lapkák fejlesztését nem koordinálják a mobilos divízióval, így aztán nem is szólhatnak bele abba, hogy mire helyezzék a hangsúlyt. Az Exynos 2200 pedig a kritikusok szerint gyengébb, mint a Snapdragon 8 Gen 1, pedig nagy az egyetértés abban, hogy az is hamar visszafogja magát és túlmelegszik. Az Exynos chipes Galaxy S22 Ultráknál pedig GPS-gondok is voltak.

Arról persze csak találgatni lehet, hogy az Exynos vonalat váltanák-e le.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Samsung

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?