Az EV-iparnak hála még nagyobbak lehetnek az okostelefonok akkumulátorai

A Samsung elektromos autókból származó akkumulátortechnológiával növelheti még tovább a mobilos energiaforrások kapacitását. 

Nagyjából egy éve kezdett ötödik-generációs akkumulátorokat gyártani a Samsung SDI elektromos autókhoz, úgynevezett rétegzett eljárással a szokásos jelly roll helyett. Így még szorosabban illeszthetőek a komponensek, ami nagyobb kapacitáshoz vezet ugyanolyan méretek mellett. A The Elec szerint a technológiát az okostelefonokban is bevetik.


Mindez legalább 10 százalékos kapacitásnövekedést jelenthet, így a Galaxy S22 Ultrába akár 5500 mAh-s akku is beférne ilyen eljárás mellett. Alternatívaként a mobilok még laposabbá válhatnak, ugyanolyan akkukapacitás mellett.

A rétegzett dizájn megoldja a természetes feldagadás problémáját, ami a flat roll típusnál nagy gond. Állítólag Dél-Koreában gyártják majd az új akkukat, de Kínában is elindulhat a termelés.

Persze azért hozzátennénk, hogy hiába növelik a csillagos égig az akkukapacitást, ha a sok háttérszolgáltatás és az optimalizálatlan, benchmarkra kihegyezett, melegedő chipek mindent megesznek. Arra gondolunk, hogy egy új iPhone nagyságrendekkel kisebb akkuval kétszer addig bírja, mint bármelyik androidos csúcsmobil.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Samsung

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?