Özönlenek a HBO Maxhoz az új előfizetők

Az HBO és az HBO Max 3 millió előfizetőt szerzett ugyanabban a negyedévben, amikor a Netflix nem hogy új előfizetővel nem gyarapodott, de még el is veszített 200 ezret. 

A médiaóriásnak egyelőre nem kell aggódnia az elpártolók miatt, ugyanis az anyavállalat legfrissebb jelentése szerint 2022 első negyedévében 3 millióan csatlakoztak az előfizetők sorához, így az HBO-nak és az HBO Max-nek jelenleg összesen 76,8 millió előfizetője van világszerte – számolt be az Engadget. Ez 12,8 millióval több, mint amennyi tavaly volt nekik.


Bár a Netflix 222 millió előfizetői bázisával továbbra is vezeti a streamingpiacot, 2022 első negyedéve nem sikerült valami rózsásra, a világ legnépszerűbb streamingplatformja több mint egy évtized után először számolt be az előfizetői szám visszaeséséről. A vállalat három hónap alatt mintegy 200 ezer előfizetőt veszített, holott előzetesen a szolgáltatás 2,5 millió új júzerrel számolt. Ezt egyébként sok minden okozhatta, többek között az ukrajnai háború is közrejátszhatott, amely során a cég 700 000 fiókot veszített.

A streamingpiac egyre komolyabb harcot vív az előfizetőkért, a Netflixnek pedig egyre nagyobb erőfeszítéseket kell tennie azért, hogy megtartsa jelentős előnyét a nyomában loholó HBO Max-szel és a Magyarországra most júniusban érkező Disney Plus-szal szemben.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?