A Hisense a Fresh Master sorozatot úgy alkotta meg, hogy az már nem csak kényelmi, hanem egészségügyi szempontokat is képes kiszolgálni.

Új technológiával felszerelt készülékkel újította meg klímaportfólióját a Hisense. A Fresh Master modell magas, kettős (pozitív és negatív) ionkoncentrációt hoz létre, ezáltal – a gyártó elmondása szerint – képes eltávolítani a helyiségben lévő baktériumokat és vírusokat, köztük a korona- (SARS-CoV-2) és H1N1 vírusokat, az E.Coli baktériumokat és a penészgombát is. A független francia Texcell laboratórium kimutatásai alapján a Fresh Master két óra alatt 93,54 százalékos hatékonysággal lép fel a SARS-CoV-2 ellen, ezáltal csökkenti az esélyét annak, hogy a beteggel egy háztartásban élők megfertőződjenek. A gyártó új modellje ráadásul öntisztító is, amellyel nemcsak a por és baktériumok okozta szennyeződéseket csökkenti, hanem a gép karbantartási igényét is, így garantálva annak hosszabb élettartamát.

A vírusok és baktériumok kiszűrésén túl a Hisense klímája monitorozza a szobai levegő minőségét, hogy az friss, tisztított és megfelelően párásított legyen. Ha egy helyiséget hosszú időn át nem szellőztetnek, a klíma akár 3 perc alatt képes szűrt, friss levegőt befújni a szobába. A gyártó a biztonságra is gondolt, így a készülék a szoba széndioxid szintjét is figyeli, és három színskálával (a piros szín a rossz, a sárga az átlagos, míg a zöld a jó levegőminőségre utal), LED-kijelzőn jelzi, ha éppen nem optimális az adott helyiségben a levegőminőség.

hisense fresh master

Fresh Master öt külön szabályozható ventilátorszinttel rendelkezik, továbbá hűtő és fűtő- funkcióval is bír, amelyek közül automatikusan képest kiválasztani a legmegfelelőbbet. Hűtési módban mennyezeti befúvást alkalmaz, megelőzve ezzel a kellemetlen meghülést és az izomfájdalmakat, míg a hideg téli estéken padlóbefúvással juttat meleget a lakásba. A készülék az időjárásváltozásra is reagál, így amikor kinn csökken a hőmérséklet, akkor is képes a nap melegének érzetét adni.

A Hisense legújabb Fresh Master modellje 399.950 forintos bruttó javasolt fogyasztói áron már elérhető a hivatalos viszonteladóknál.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!