Elon Musk 2028-ra megnégyszerezné a Twitter felhasználóinak számát

Nem szerénykedik a Twitter leendő tulajdonosa: Elon Musk úgy tervezi, hogy 2028-ra megnégyszerezni a közösségi oldal felhasználóinak számát. 

A New York Times megszerezte azokat a dokumentumokat, amelyekben Elon Musk a Twitter befektetőinek ad számot jövőbeni terveiről. Az üzletember mindenekelőtt a közösségi oldal havi felhasználóinak számát szeretné megnövelni, a 2021 végi 217 millióról 2025-re közel 600 millióra, 2028-ra pedig 931 millióra – ez hat év alatt mintegy négyszeres növekedést jelentene. Emellett Musk azt is szeretné elérni, hogy 104 millió fizetős előfizetője legyen annak a Twitter alá tartozó szolgáltatásnak, amelyet egyelőre csak „X”-ként emlegetnek. Nem világos, hogy pontosan milyen szolgáltatásról van szó, de Musk e kapcsán egy reklámmentes felületre utalgatott.


A világ leggazdagabb embere úgy véli, hogy a Twitter éves bevételét 2028-ra akár meg is ötszörözheti, így a tavalyi 5 milliárd dollár néhány év alatt 26,4 milliárd dollárra növekedne. Jelenleg a reklámok teszik ki a közösségi oldal bevételének körülbelül 90 százalékát; Musk ezt 2028-ra körülbelül 45 százalékra szeretné lecsökkenteni.

E magasztos célok eléréséhez azonban sokkal több fizetős felhasználóra van szükség, így az üzletember a Twitter Blue-t is felpörgetné. A Twitter Blue egy havi 3 dolláros szolgáltatás, amely tavaly novemberben indult az Egyesült Államokban, és olyan előnyöket kínál, mint például a reklámmentes cikkek és a  bejegyzések gyors visszavonása.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Elon Musk 44 milliárd dollár körüli összegért megvásárolja a Twittert, miután a közösségi oldal vezetősége kisebb huzavona után rábólintott az üzletember ajánlatára. Bár még nagyon messze vagyunk attól, hogy az ügylet hivatalossá váljon, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatójának érezhetően komoly tervei vannak a közösségi oldallal, amelynek működését korábban több alkalommal is kritizálta.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?