Meztelen fotókat sugározhatunk a világűrbe

Az űrkutatók meztelen embereket ábrázoló kódolt üzenetet készülnek sugározni a világűrbe, amit a lehetséges intelligens idegenek foghatnak. 

Korábban mi is írtunk róla, hogy Beacon in the Galaxy (magyarul Jelzőfény a Galaxisban, rövidítve BITG) néven új üzenetet dolgozott ki egy nemzetközi kutatócsoport, annak érdekében, hogy felkeltse egy potenciális földönkívüli civilizáció figyelmét. Az új „kozmikus” szöveg bonyolult, bináris kódszavakat tartalmaz, melyek célja egy univerzális kommunikációs eszköz létrehozása, valamint információkkal szolgálna a Föld helyéről a Naprendszerben, a Föld térképéről és a földi élet biokémiai összetételéről. Továbbá egy embereket ábrázoló grafikát is csatolnának a kutatók, amelyen egy integető meztelen női és férfi alak szerepelne. Valahogy így kell elképzelni:


https://www.instagram.com/p/CdUJMaolAvR/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

A tudósok 1974 óta írnak üzenetet az idegen intelligencia számára, az egyik legismertebb ilyen szöveg az 1977-ben útjára indított Voyager 1 és Voyager 2 fedélzetén elhelyezett két aranylemezen olvasható.

Ugyanakkor nem mindenki szerint jó ötlet üzengetni a földönkívülieknek. Dr. Anders Sandberg, az oxfordi Future of Humanity Institute akadémikusa úgy vélekedik, hogy ilyen információk megosztása nagy kockázatot rejt, ugyanis nem tudható előre, hogy egy segítőkész vagy egy potenciálisan veszélyes civilizációval vesszük-e fel a kapcsolatot. Hasonló véleményen van Mark Buchanan amerikai fizikus is, aki szerint bölcsebb volna várni, és csak akkor kapcsolatba lépni az idegenekkel, amikor az emberiség már szervezett módon is készen áll erre a feladatra.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?