wii
Kép: Techeblog

Nem tudjuk, hogy II. Erzsébet mennyire játékos lelkületű, de az biztos, létezik egy 24 karátos Wii, amit neki szántak, és ami most kalapács alá kerül.

A Kotaku értesülései szerint egy Don nevű holland gyűjtő, és a Consolevariations tulajdonosa elárverezi azt a 24 karátos aranyozott Wii-t, amelyet a csődbe ment játékfejlesztő, a THQ 2009-ben II. Erzsébet királynőnek szánt. A rendszert a Big Family Games című, egyébként felejthető minijáték-gyűjtemény promóciós darabjának szánták, de az “érthetően szigorú” királyi ajándékozási politika miatt nem jutott el a Buckingham-palotába.

Kép: Techeblog

Így a játékkonzol a THQ birtokában maradt, és legközelebb 2017-ben bukkant fel, miután valaki a stúdióhoz köthető kapcsolatán keresztül megszerezte. Ezt követően került a meg nem nevezett tulajdonostól Donhoz.

Kép: Techeblog

Aki egyébként tavaly októberében már megkísérelte pénzzé tenni az arany Wii-t az eBay-en, mégpedig 300 000 dolláros kikiáltási árral. A piactér azonban megálljt intett, mivel egy irányelvváltás miatt megjelölték azokat a fiókokat, amelyek a megszokott árakon messze kívül eső áron adtak el tárgyakat.

Kép: Techeblog

Az új aukció azonban most a Goldinnál van, ahol nincsenek hasonló fenntartások. Annak azonban, aki úgy gondolja, jó lesz neki ez a kütyü odahaza, fel kell készülnie, mert bár elképzelhető, hogy a május 21-én záruló árverés a 300 000 dollárt nem éri el, de biztos nem lesz olcsó. Jelenleg a licit 3000 dolláron áll, ami nagyjából 1,1 millió forint.

Kép: Techeblog

Sok különleges kiadású konzollal ellentétben ez egy valóban egyedi eszköz, amelynek története van. Vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy egy játéktörténeti lenyomat, ami arra az időszakra utal vissza, amikor a kiadók képesek voltak igazán meghökkentő fogásokat is alkalmazni, hogy eladják a termékeiket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!