Ilyen lesz az új Android Auto

A Google részletezte az Android Auto újabb megújulását – ez most az osztott képernyőről szól főleg. 

Az idei Google I/O is hozott sok érdekességet, ezek egyike volt az Android Auto ismételt megújulása. Idén nyáron ugyanis megint változik a dizájn, mindenkinél. A kezelőfelület innentől kezdve képes lesz mindenféle autós infotainment egységhez igazodni, mérettől és tájolástól függetlenül. Alapértelmezésben osztott képernyős a nézet.


A cél az, hogy a sofőr gyorsan és könnyen átlássa a három legfontosabb területet: térkép, médiavezérlők és üzenetek. A dokkban ott lesz a Google Asszisztens, az értesítések és az appok is, az autó kijelzőjének tájolásától függően a dokk alul vagy a kormány felőli oldalon lesz. Az Asszisztens gyors válaszokat is tud javasolni, és az érkezési idő megosztását is intézi.

A beépített Android Automotive OS-sel érkező autók leparkolt állapotban képesek lesznek a böngészőhasználatra, a YouTube-ozásra, de a Tubi és az Epix Now is támogatottá válnak parkolás közben. Az autós kijelzőre ezen felül még több videós tartalmat hoznak a jövőben.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Google

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?