A jelentések szerint a Samsung 2025-ben már teljesen egyedi chipet építhet a Galaxy S szériás csúcsmobilokba – eljön az Exynos-bajok vége?

Egyelőre inkább pletyka, mint tény, de dél-koreai források és a megbízható Ice Universe azt állítják, hogy az Apple mintájára a Samsung is arra készül, hogy saját tervezésű chipet építsen a Galaxy S szériás csúcsmobilokba, méghozzá 2025-től. Elvileg az Exynos lapkák is megfelelnének a leírásnak, de egyrészt azokat nem a Galaxy S szériához tervezik, másrészt külsős forrásoknak is értékesítik.

A Samsung a jelentések szerint elégedetlen továbbá a GOS-botránnyal, valamint a Snapdragon 8 Gen 1 és az Exynos 2200 chipes gyártási hatékonyságával és gyenge hőkezelésével. Mindkettő hajlamos melegedni, gyenge üzemidőt eredményezni, de utóbbinál a kamera minőségét is kritizálják egyesek.

Amennyiben a Samsung az Apple mintájára tervezne hasonlót az A szériás chipekhez, akkor sokkal jobb optimalizáltságra lehetne számítani. Persze 2019 végéig saját CPU-magot tervező részlege is volt a Samsungnak, de akkor sem igazán rajongott senki az onnan származó fejlesztésekért, így nagy kérdés, hogy mi lehet mindebből.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Samsung, Mashable