tesla kigyulladt
Fotó: Forbque

Halálos sérülést is okozhatott volna az az önvezető Tesla, amelynek az ajtajai bezáródtak, és kigyulladt a motorja.  

A sofőr éppen Vancouver felé tartott, amikor a Model Y felmondta a szolgálatot, sem az ajtókat, sem az ablakokat nem lehetetett kinyitni – írja a Futurism. Az autó végül füstölni kezdett, és a füst a szellőzőnyíláson keresztül az utastérbe is beáramlott. A sofőr pánikba esve kirúgta az ablakot, így tudott megmenekülni a kocsiból. Miután hívta a 911-es segélyhívószámot, egy közeli telephely építőmunkásait megkérte, hogy irányítsák el a forgalmat, ugyanis attól tartott, hogy a jármű bármikor felrobbanhat.

Az eset után a közösségi médiában is elkezdett keringeni egy felvétel, amely a kigyulladt Teslát ábrázolja.

Óriási szerencse, hogy a férfinak megvolt a lehetősége és az ereje, hogy kirúgja az ablakot” – mondta a CTV-nek Brian Hutchinson tűzoltó. Egyelőre nem tudni, mi okozta a műszaki hibát, de a baleset kivizsgálását már megkezdték a hatságok. A cikk írásának pillanatáig a Tesla nem reagált a CTV megkeresésére.

Nem ez az első eset, hogy egy Tesla jármű elektronikája meghibásodik, és baleset okoz. Május elején egy Model S ütközött járdaszegélynek, és rohant építkezési felszerelésbe. A balesetben sajnos mindhárom utas életét vesztette.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!