Az Egyesült Arab Emirátusok politikusa egyre sürgetőbbnek ítéli a metaverzumban elkövetett gyilkosságok és egyéb erőszakos cselekményekkel szembeni fellépést. 

Az Egyesült Arab Emirátusok mesterséges intelligenciáért felelős államminisztere (merthogy ott ilyen is van) szerint új törvényekre van szükség, hogy az embereket megakadályozzák abban, hogy virtuális gyilkosságot kövessenek el a metaverzumban − írja a CNBC. Omar Sultan Al Olama a svájci Davosban tartott Világgazdasági Fórumon beszélt a metaverzumra vonatkozó törvények létjogosultságáról, amelyekről véleménye szerint minél hamarabb meg kellene állapodniuk a világ kormányainak.

A politikus szerint a metaverzumban elkövetett szélsőséges cselekedetnek komoly pszichológiai következményei lehetnek, a virtuális világban elkövetett bűnök ugyanis a fizikai emberekre is kihatnak.

Bár a metaverzum még meg sem valósult, mióta Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója bejelentette, hogy a vállalat jövőjét a metaverzumban képzeli el, cégek tucatjai szálltak be a kétes végkifejletű üzletbe. A metaverzum koncepciója persze nem újdonság, olyannyira nem, hogy a Facebook, azaz a Meta előtt már több fajsúlyosabb vállalat is belevágott ehhez hasonlóba, maga a fogalmat pedig Neal Stephenson amerikai író használta először Snow Crash című sci-fi regényében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!