Csajok, robotok, sárkányok eladók!

Girls, Robots, Dragons címmel indít NFT kampányt az ismert magyar illusztrátor páros Boros Zoltán és Szikszai Gábor.

A Boros-Szikszai művészpáros karrieje a kilencvenes években indult, amikor fantasy és sci-fi könyvborítók sokaságát készítették a hazai könyvkiadók számára. Aki akkor volt volt fiatal és/vagy szerette a sci-fi könyveket, az egészen bizosan találkozott a könyborítóikkal, vagy albumokba, naptárakba rendezett képeikkel.


boros-szikszai, csajok, robotok, sárkányok
Ez például az egyik kedvenc AVP (Alien vs. Preadator) könyvem borítója volt.

A hazai sikerek után a művészpáros Amerikában próbált szerencsét és az elmúlt években szinte az összes nagy nemzetközi játéktervező cégnél megfordultak. Olyan cégeknél és olyan játékokon dolgoztak, amelyek az összes játékrajongó számára kellemes emlékeket ébresztenek.

A Niantic, a Blizzard, a Magic the Gathering, vagy a Word of Warcraft mindegyike egy állomás volt az életükben, de a két művész számos alkotása köszön vissza a Heartstone vagy a Starwars karaktereiben is.
Most egy egészen új kihívást vállaltak fel azzal a dinamikus NFT kollekcióval, amely bemutatóját egy rendhagyó kiállítás keretei között tartották a Barcraftban. A Girls, Robots, Dragons az első kísérletük az NFT – digitális műalkotás – rajongók meghódítására.A projekt sok tekintetben valóban kísérlet, hiszen a digitális műalkotások és a dinamikus NFT technológia ötvözete egészen új lehetőségekkel gazdagítja a művészek eszköztárát. A két művész természetesen a tőlük megszokott fantasztikus részletességgel kidolgozott karakterei a kártyaszerű formátumukkal a játékok világát idézik. A kollekcióhoz kapcsolódó játékok és közösségépítő lehetőségek új utakat nyitnak meg a művészek a rajongóik között.

A GRD weboldalán június 6-án megjelenő digitális műalkotások nemcsak grafikailag izgalmasak, technológiailag is újszerűek. A megvásárlásukkal akár valódi, a művészek által szignózott festményekhez, vázlatokhoz juthatunk, vagy akár megszervezhetünk velük egy online meetinget.Az itt alkalmazott dinamikus NFT technológia minden részletében támogatja a kollekciót és a digitális művészet számára új lehetőségeket teremt. Megvalósítója a szingapúri Galaxis.xyz mintegy egy évvel ezelőtt dobta ki az első dinamikus NFT-it piacra még EtherCards néven, hatalmas sikerrel. A cég magyar alapítója Kristóf András megelégelte az NFT technológia addigi értékajánlatát és kifejlesztette azokat a lehetőségeket, amelyekkel az NFT-ket számtalan hasznos funkcióval láthatták el.Az így megszületett dinamikus NFT technológia lett az alapja discont kártyák, hűségkártyák, belépők, vagy multiverzumos játékok egyre több lehetőséget kínáló sokszínűségének.Ez a lehetőség nyitott kapu a zenészek, festők, digitális művészek, kreatívok, játékfejlesztők, sportrajongók és a híres márkák számára.Boros Zoltán és Szikszai Gábor robotjai és sárkányai ebben a világban is képesek meghódítani a rajongókat. Egyedül a megjelenés változott, a ragyogó képek ezentúl digitális tárcák kincsei lesznek egy hatalmas kollekció nagyszerű darabjaiként.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?