Bezuhant a laptopok és a számítógépek ára a kriptovaluták bukása után

Az AMD és az NVIDIA grafikus vezérlők vételára is sokkal kedvezőbb lett a nagy kriptolejtő miatt. 

Hetekre vagyunk a következő-generációs AMD és NVIDIA videokártyák startjától, a jó hír pedig az, hogy a meglévő RTX 3000-es és Radeon RX 6000-es kártyák készleteit elkezdik majd kisöpörni. Ez önmagában árcsökkentést jelent, egyes modellek már a gyártó által javasolt áron kaphatóak.


Ennél is jobb hír azonban, hogy a kriptopiac folyamatos lejtője, az árfolyamok zuhanása jót tehet a videokártyák piacának olyan szempontból, hogy az árak lassan talán normalizálódnak.

A Tom’s Hardware szerint a csúcskategóriás kártyák is érezhetően olcsóbbak, mint eddig, a kereskedőknél és a piactereken is. A könnyebben elérhető, középkategóriás modellek ára még annyira nem kedvező, de szintén javult.

Ez a folyamat persze nem csak az USA-ban lesz jellemző, és a kriptopiac lejtője miatt további árcsökkenésre lehet számítani a szakértők szerint. Valószínűleg a bányászok is próbálják majd minimalizálni a veszteségeiket, így pedig grafikus vezérlők tömege szakadhat a használtpiacra.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: TechRadar

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?