Drake egyik új dalát is felhasználta a Google, amikor beszólt az Apple-nek: tegyen végre rendet a kék és zöld buborékok okozta társadalmi káoszban. 

Ki hinné, hogy nagy társadalmi káoszt és kirekesztést okoz az, hogy az Apple rendszeren küldött üzenetek kék buborékkal jelennek meg, de ha bekapcsolódik valaki Androidról, az már csak zöld buborékot kap, jelezve, hogy iMessage-üzenetről van szó. Az emberek ezt viszont másképp fogták fel a jelentések szerint, így kiközösítik, lenézik azt, aki zöld buborékkal ír.

Annyira népszerű lett a zöld buborék kifejezés, hogy Drake egyik új dala is erről szól, a Google androidos részlege pedig gyorsan fel is használta a dalt, hogy beszóljon az Apple-nek.

A Google azt mondja, az Apple-nek az RCS szabvány bevezetésével meg kellene oldania ezt a jelenséget. Az RCS az SMS utódjának számít, képek, videók küldésére is alkalmas, megjelenít reakciókat, gépelési és olvasási visszaigazolást, támogatja a titkosítást és internetkapcsolaton is működik. Alapvetően az iMessage ugyanezt tudja, de kizárólag Apple eszközökön – amikor egy eszköz nem támogatott, az illető üzenetei SMS-re váltanak, a képek, videók, reakciók pedig MMS-ben lesznek továbbítva, ami gyenge minőséget és extra költségeket jelenthet. Ezek is zöld buborékok persze.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Google