50 millió mobil ragadhatott a Samsung raktáraiban a gyenge kereslet miatt

Több jelentés is volt már arról, hogy megzuhant a mobilok iránti kereslet, itt az újabb intő jel. 

Dél-koreai jelentések szerint készletproblémába ütközött a Samsung: 50 millió mobil van a raktárakban, és ez mind olyan készülék, ami új gazdára vár. Azért állnak a raktárakban, mert állítólag nincs megfelelő kereslet.


A készlet zömét Galaxy A szériás, középkategóriás modellek teszik ki állítólag. A Samsung idén 270 millió okostelefont szeretne leszállítani, ez az 50 milliós készlet pedig annak a 18 százaléka. Elemzők szerint az aránynak 10 százalék alatt kellene lennie egészséges kereslet esetén.

A Samsung korábban havonta 20 millió mobilt gyártott, de ez a szám májusban 10 millió körülire csökkent – feltehetően a csökkenő kereslet és a nagy készletek miatt. Áprilisról májusra 30-70 százalékkal csökkentették a rendeléseket az alkatrészgyártó partnerek iránt is.

Értelemszerűen ez nem egy Samsung-probléma, a korábbi elemzések alapján gyakorlatilag a teljes mobilpiacra igaz ez a kép.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: AndroidCentral

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?