A takarítás egy új dimenzióját jelenheti egy jó álló porszívó

A vezeték nélküli állóporszívók évek óta uralják az otthoni takarítógépek piacát, még a manapság oly divatos robotporszívók sem tudták – legalábbis egyelőre – megközelíteni a népszerűségüket. Az álló porszívók új modelljei igazán magas szintű takarítást végeznek, a vezeték nélküli megoldás és a praktikus kialakítás pedig tényleg nagy könnyebbséget hozhat a mindennapokban.

A hagyományos, cilinderes padlóporszívó biztosan sokak számára ismerős, a legtöbb hazai háztartásban ugyanis még mindig ilyet találni. Bár a szívóteljesítményük valóban kiváló, és legtöbbször az áruk is kedvező, komoly hátrányuk, hogy nagyon nehéz velük mozogni a nehéz test és a hozzá csatlakozó hosszú kábel miatt, ráadásul méretükből adódóan egy kis lakásban a tárolásuk is gondot okozhat, ugyanis nemcsak magának a porszívónak, de a csőnek és a rúdnak is helyet kell találni.


álló porszívó

A mai állóporszívók teljesítményüket tekintve egyenértékűek a hagyományos modellekkel, ráadásul számos olyan pozitív tulajdonossággal rendelkeznek, amelyek miatt kifejezetten nagy segítségünkre lehetnek a mindennapokban.  Kezdjük rögtön azzal, hogy egy állóporszívó kis helyen is elfér, könnyebb tárolni is, és akár a szekrénybe sem kell eltenni, hiszen egyszerűen csak be lehet állítani a sarokba vagy valamelyik bútor mellé.

Samsung BESPOKE Jet
Van, amire a legjobb robotporszívó sem képes.

Másik nagy előnye, hogy a hagyományos porszívóval ellentétben nem kell magunk után ráncigálni, nincs kábel, amibe belegabalyodhatunk, ráadásul a súlya is lényegesen kisebb, így nem fáradunk el az ide-oda tologatása közben.  Egy példával élve: a Samsung Jet 75 premium porszívó tömege 2.7 kilogramm, a Bespoke Jet pedig még ennél is könnyebb, mindössze 1,44 kg tömegű készülék, míg egy hagyományos porszívó könnyen meghaladhatja az akár 10 kilogrammot is. Ne feledkezzünk meg emellett arról sem, hogy az állóporszívó kialakításának köszönhetően mindig kéznél van, hogy átszaladjunk vele a padlón, vagy morzsaporszívóként használva kipucoljuk vele a kanapét.

Apropó morzsaporszívó. Az állóporszívók egy igen jelentős hányada részben rúdporszívóként, részben morzsaporszívóként is használható. Ennek a funkciónak köszönhetően a porszívó szinte bárhol bevethető, nemcsak a lakásban, de például az autóban is segít megtisztítani a kárpitot, sőt az étkezőasztal tisztán tartására is alkalmas.

Az állóporszívók többségéhez tetemes mennyiségű tartozék is érkezik, amelyekkel teljes körű „száraz” takarítást végezhetünk a lakásban. Kisállat-tulajdonosoknak például különösen hasznosak lehetnek az egységcsomaggal érkező különféle kiegészítők, amelyek között egyre gyakrabban találni olyat, amelyet kifejezetten az állatszőr eltávolítására terveztek. A fentebb is említett Samsung Bespoke Jet például jelentősen megkönnyítheti a gazdik életét, mivel  a Kisállat kefe segítségével még könnyebben eltávolíthatják a nemkívánatos szőrpamacsokat.

Mindezek mellett érdemes kiemelni, hogy az állóporszívók általában csendesebbek hagyományos társaiknál. Aludni persze nem fogunk mellettük, de a legtöbb modellel irritáló zaj nélkül takaríthatjuk végig a lakást.

Mindent egybevetve napjaink állóporszívója teljes mértékben kiváltja a klasszikus, cilinderes modellt, sőt nemcsak hogy kiváltja, de a hétköznapokban sokkal kényelmesebb megoldásnak is bizonyul. Bár árfekvésben általában egy magasabb kategóriát képvisel, hosszú távon mindenképpen jobb befektetésnek bizonyul azok számára, akik szeretnék kevés energiabefektetéssel tisztán tartani az otthonukat.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?