A gyártó szerint a Nintendo Switch nem bírja a hőhullámot

A Nintendo arra figyelmezteti a játékosokat, hogy a Switch nem feltétlen kedveli a 35°C feletti hőmérsékletet, és képes akár a lelkét is kilehelni. 

Épp a minap írtuk meg, hogy a klímaváltozás következtében az Egyesült Királyság olyat tett, mint még soha, most pedig itt egy olyan hír, ami a témához kapcsolódva a játékosokat érinti. A Nintendo figyelmeztetése szerint a Switch konzol a hőhullámmal érintett területeken használva túlmelegedhet. A vállalat azt ajánlja, hogy a Nintendo Switch-t lehetőleg 5-35 °C közötti hőmérsékleten használják. Ellenkező esetben a felső határérték felett a főegység töltés és/vagy játék közben túlmelegedhet, így akár enyhébb égési sérülést is okozhat.


nintendo switch
Fotó: Android Police

A Nintendo japán weboldalán található figyelmeztetés szerint a termékük összes verziójára vonatkozik az ajánlás, bár azt csak japán nyelven adták ki, és csupán a japán weboldalon érhető el. Oka pedig az, hogy az ázsiai szigetországban jelenleg az 1875 óta eltelt időszak legsúlyosabb hőhulláma zajlik. A jelenség globális, hiszen a forrósággal együtt hatalmas aszályokat élnek meg az érintett országok. A franciák és a spanyolok pont emiatt súlyos erdőtüzekkel küzdenek, Nagy-Britanniában pedig a forróság miatt több esetben késnek a vonatok, és a londoni repülőteret is lezárták egy rövid időre. Az Egyesült Államokban 55 millió ember él olyan területeken, ahol a New York Times hőségindexe szerint az elkövetkező hetekben és hónapokban várhatóan hatalmas forróság lehet.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?