A mesterséges intelligencia szerint így fognak kinézni az emberiség utolsó szelfijei

Finoman szólva borúsak azok a szelfik, amelyekről a mesterséges intelligencia azt gondolja, hogy az emberiség utolsó önarcképei lesznek. 

Ahogy jelenleg állnak a dolgok, az emberi faj jövője két lehetséges forgatókönyv szerint zajlik. Az egyik, hogy olyan szinten lezsaroljuk a bolygót, amivel visszalökjük magunkat a pattintott kőkorszakba, a másik, hogy fegyveres konfliktusok közepette szépen kicsináljuk magunkat. Egyik sem hangzik túl szépen, de a mesterséges intelligencia azt is megmutatja, ilyen körülmények között hogyan fognak kinézni az emberiség utolsó szelfijei. Mit mondjunk, finoman szólva lehangoló a látvány, de nem lehet rá azt mondani, hogy nincs benne valóságtartam.


A „Robot Overloards” nevű TikTok-fiók az OpenAI DALL-E mesterséges intelligenciáját használta arra, hogy megalkossa, szerinte hogyan nézne ki a Földön valaha készült utolsó szelfi. A DALL-E egyébként éppen minap lépett béta verzióba, és a várólistán szereplő 1 millió embernek küldtek meghívót ennek tesztelésére. Az MI többféle stílusban képes képeket generálni, többek között fotórealisztikus festményeket és emojikat. Képes a képeken szereplő tárgyak szerkesztésére és átrendezésére is anélkül, hogy az ember kifejezett utasítást adna rá. Aki kíváncsi lenne, mit jelent a DALL-E, az megtudhatja, hogy a név a Pixar WALL-E karakterének és a spanyol szürrealista művész, Salvador Dalí nevének a szóösszetétele. Amúgy meg a képek hangulatából akár okulhatnánk is, már ha képes lenne ilyesmire az emberiség.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?