karantén samsung egészséges élet
Fotó: Samsung

Az okostelefonokkal kapcsolatban rendszeresen jelennek meg hírek és felmérések, melyekben bemutatják, mennyire egészségtelen dolog a mobilozás, milyen anatómiai és egészségügyi gondokat okozhat az apró kijelző folyamatos bámulása. Pedig a mobil helyesen használva, nagyon is sokat segíthet egy egészségesebb életmód kialakításában és így akár egy jóval hosszabb életkor elérésében. Mutatjuk, hogyan.

További eszközökkel

Korábbi cikkeinkben már írtunk okosórákról, okos karkötőkről, amelyek segítségével monitorozhatjuk egészségügyi adatainkat, illetve sportteljesítményünket, de persze önmagukban ezek sem működnek, hiszen szükségük van valamilyen támogatásra a mobiltelefonon, számítógépen. és itt el is érkeztünk cikkünk témájához, most ugyanis a mobiltelefonon elérhető egészségügyi applikációkról lesz szó. Az egyszerűség kedvéért egy appon keresztül tárgyaljuk a témát, mégpedig a Samsung Health appon keresztül.

Samsung Health

Az applikációt telepítve természetesen egy rövid regisztrációt követően meg kell adnunk egészségügyi adatainkat, majd pedig ki kell választanunk, hogy milyen módszerrel gyűjtjük ide az adatokat. Ha külső eszközzel, okosórával, okos karkötővel tennénk ezt meg, akkor azt párosítani kell az applikációval, de persze alapszintű mérésekre a telefon gyorsulásérzékelője (lépésszámláló), és a benne lévő GPS is képes.

samsung egészséges élet

Ha ez megvan, akkor az applikáció kezdőképernyőjén már szépen gyűlni is kezdenek az adatok. A napi lépésszámok, a pulzus, a véroxigén, az alvásminőségünk és hasonlók. De ez még távolról sem minden, amit egy jó egészségügyi applikáció nyújtani tud nekünk.

Közösen könnyebb

A Samsung Health közösségi funkcióinak segítségével barátságos versengést folytathatunk barátainkkal, családtagjainkkal. Különböző egészségügyi mérföldkövek elérése lehet a cél. A legtöbb napi lépés, a leghosszabb megtett táv, vagy hasonlók. Így talán egy kicsit könnyebb elérni saját céljainkat is, hiszen a versengés még az unalmasabb gyaloglást, kocogást is izgalmasabbá teszi kissé.

Tényleg olyan, mint egy edző

Egy, a megfelelő szenzorokkal ellátott okos eszköz, például egy modern okosóra segítségével a Samsung Health olyan funkciókat villanthat meg, amire még a legelvetemültebb tech-mániások is felvonhatják a szemöldöküket. Kideríthetjük például, hogy helyes testtartásban futunk-e.

samsung egészséges élet

A sportkarkötőben elhelyezett gyorsulásmérővel futás közben felvett testtartásunkat ellenőrizhetjük és olyan fontos mutatók jelentését ismerhetjük meg, mint az aszimmetria, az érintkezési idő, a levegőben töltött idő és a függőleges oszcilláció a futási szokások elemzése és továbbfejlesztése, valamint a sérülések megelőzése érdekében.

Az egészséges élet alapja az egészséges étkezés

Egészséges étkezési szokásokat kialakítani az egészséges élet szempontjából legalább olyan fontos, mint amilyen nehéz. A Samsung Health segítségével, feltárhatjuk az étkezési szokásainkat, kielemezhetjük és javíthatunk rajta. Ehhez viszont sajnos az szükséges, hogy őszintén rögzítsük a napi étkezéseinket nem feledkezve meg a magunkhoz vett rágcsálnivalókról sem.

samsung egészséges élet

Persze az őszinteség hosszú távon meghozza majd gyümölcsét is, hiszen ma már mindenki tudja, hogy az egészséges életmód és az egészséges testalkat kialakítása, illetve fenttartása elképzelhetetlen a megfelelő étkezés nélkül. Ha nem is teljesen felesleges, de mindenesetre sokkal kevéssé hatékony bármilyen testedzés, ha mellette nem figyelünk oda a helyes tápanyagbevitelre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!