Végre jöhet az olcsóbb videokártyák kora

Augusztus végére csökkenhet érezhetően az AMD és az NVIDIA videokártyák ára. 

A videokártyák piacán a raktárak eléggé tele vannak mostanában, a kriptocégek, a gyártók és a partnereik is szabadulnának a készletektől. Ennek hatására voltak már akciók, kínai források szerint azonban az AMD és az NVIDIA is igen komoly árcsökkentésekben gondolkozik.


Iparági források azt állítják, hogy az NVIDIA tovább akciózná a GeForce RTX 3000 szériás grafikus vezérlőit, és az AMD is követné ezt a példát, bár kisebb kedvezményekkel. Állítólag augusztus vége környékén lehet majd látni a csökkentéseket.

Régióról azonban nem beszéltek, de ahhoz, hogy az új modellek számára piacot és raktárakat teremtsenek, globálisan kellene kisöpörni a meglévő termékeket. Persze a skalpolók és a bányászok megint felboríthatják az egész szektort, és további rossz hír, hogy állítólag a középkategóriában messze nem lesznek olyan vonzó akciók.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: AMD

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?