Sztárokkal ünnepli a NASA a Hold megkerülését

Az Artemis-1 küldetést ünneplő eseményen olyan hírességek is jelen lesznek, mint Keke Palmer, Chris Evans és Jack Black.

Az Artemis-1 misszió készen áll az indulásra, a NASA pedig több hírességet is meghívott az ünnepségre, hogy emelje annak fényét. A kilövést a Kennedy Űrközpontban tartják, ahol különféle zenés előadásokkal is készülnek, többek között Josh Groban és Herbie Hancock is fellépnek a nagy eseményen.


Az űrkutatási vállalat augusztus 29-ét tűzte ki az indulás dátumaként, így ha minden a tervek szerint alakul, pontosan egy hét múlva útnak indul a Space Launch System óriásrakéta az Orion kapszulával egyetemben. Az Artemis-1 az Artemis-program első ember nélküli űrrepülése lesz, melynek során a NASA új óriásrakétáját tesztelik, amely az Artemis-2 során az embereket szállító Orion űrhajót viszi el a Holdra. A missziót az Artemis-3 teljesíti be, ekkor lép újra ember a Holdra.

A Futurism megjegyzi, nem a mostani az első alkalom, hogy egy űrmissziót hírességekkel próbálnak még látványosabbá tenni. 2011-ben például Jimmy Buffett, Gloria Estefan és Diana Krall zenészek, valamint Geraldo Riveran újságíró és Kevin Sorbo színész is részt vett a NASA utolsó űrsiklójának kilövésén.

Utoljára a 1972. december 11-én az Apollo–17 űrhajó legénysége hagyott űrcsizma-nyomot az égitest felszínén, ám a mostani lesz az első alkalom, hogy egy nő és egy színes bőrű űrhajós is részt vesz a küldetésen.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?