Hangzásban is első a Sárkányok háza

A Sárkányok háza az HBO Max első olyan tévésorozata, amely 4K Dolby Vision- és Dolby Atmos-támogatással érkezett. 

Az HBO Max streamingszolgáltatáson már elindult a Sárkányok háza, a Trónok harca előzménysorozata. Nem csak emiatt érdekes azonban a sorozat, hanem az alkalmazott technológia miatt is. Ez az HBO Max első olyan sorozata ugyanis, amelyet 4K Dolby Vision HDR és Dolby Atmos technológiákkal tettek elérhetővé.


Filmeket már vett fel az HBO Max ezekkel a technológiákkal, de tévésorozatot még soha. A HDR-tartalmakat a lehető legpontosabban ábrázolják, a dinamikus metaadatok minden jelenethez igazodnak a megfelelő kijelzőkön. Ezzel felülmúlják a statikus alapokon dolgozó HDR10-et is, és úgy jelenítik meg a képet, ahogy a készítők akarták.

A Dolby Atmos pedig térhangzást ígér, egyfajta buborékba zárva a nézőt, meggyőző 3D-s hatásokkal. A sorozat egyébként 24 fps-sel érhető el, 10 epizódot tartalmaz, amelyek egyenként 20 millió dollárba kerültek.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: HBO

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?