Búcsút intett Zuckerberg metaverzumos részlegének vezetője

Vivek Sharma, a Horizon vezetője köszöni szépen, nem kér többet a Meta  csodaprojektjéből.  

A metaverzumról tavaly ősszel lehetett először komolyabban hallani, amikor is kiderült, hogy a Facebook a jövőben Meta néven tevékenykedik tovább, és a vállalat fő projektje a virtuális valóságra épülő metaverzum kiépítése lesz. A közösségi-óriás után a vállalatok sorra fejezték ki érdeklődésüket az ötlet iránt, a Microsofttól a Nubián át a Qualcommig, a listát pedig még hosszan sorolhatnánk.


Kevesebb mint egy évvel azután, hogy a Facebook átkeresztelkedett Metára, és elindította metaverzumos tevékenységét, a virtuális valóság platformjának vezetője fogta magát, és lelépett a cégtől – írta meg a The Verge. Vivek Sharma évek óta a Horizon alelnökeként volt jelen a vállalat életében, és saját bevallása szerint egy új karrierlehetőség miatt adta be a felmondását.

Sharma távozására különösen érzékeny időkben került sor, ugyanis a vállalat nemrég jelentette be a metaverzumként is emlegetett Horizon Worlds francia és spanyol indítását. Ez persze önmagában nem is lenne gond, az viszont már annál inkább, hogy a Meta-birodalom feje, Mark Zuckerberg egy kicsit sem előnyös fotóval tudatta a hírt, amely annyire szegényes grafikai kivitelezést kapott, hogy egyből mém lett belőle az interneten. Később a sok élcelődő komment hatására új képekkel igyekezett korrigálni az esetet a Meta-főnök, de a baj addigra már megtörtént.

A cég első embere egyébként nem látja borúsan a helyzetet, szerinte sikerült nagy előrelépést elérni, legalábbis ami az AR/VR-headseatet érinti, mindenképpen. A Meta harmadik készüléke várhatóan októberben mutatkozik be a nagyközönség előtt, meglátjuk, milyen sikerrel.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?