Szado-mazo játéknak tűnik az új japán mikrofon

A Panasonic birtokában lévő Shiftall legújabb VR-eszköze leginkább egy kínzóeszközre, esetleg egy szado-mazo szexjátékra hasonlít. 

A Shiftall meglehetősen furcsa eszköze egy hangelnyelő mikrofon, amely képes lecsökkenteni viselője hangerejét, így a környezetében élőket nem fogja zavarni, míg ő az éjszaka közepén játszik, esetleg a metrón folytat le egy hosszabb beszélgetést. A Mutalknak nevezett doboz a gyakorlatban úgy képes ezt elérni, hogy a beépített mikrofon érzékeli a felhasználó hangját, amit Bluetoothon keresztül azonnal továbbít is egy másik eszközre, például egy telefonra vagy játékkonzolra – számolt be a Gizmodo.


A gyártó ígérete szerint az eszköz a felhasználó száját elhagyó összes hangot vagy legalábbis a legtöbbet képes „felfogni”, így körülbelül 30 decibellel képes csökkenteni a magas frekvenciájú hangok intenzitását. A Mutalk más, virtuális valóság eszközökhöz hasonlóan érzékeli, hogy mikor viselik, és amennyiben hangot hall, automatikusan elküldi egy másik eszközre, így nem kell attól tartani, hogy némának hisszük magunkat, miközben minden szavunk jól hallható és kivehető. Felszíjazni egyébként nem feltétlenül szükséges, de értelemszerűen kényelmesebb megoldásnak tűnik, mint órákon keresztül tartani egy hosszabb beszélgetés vagy játék alkalmával.

Shiftall vr mikrofon
Még szoktunk kell a Shiftall  hangtompítós szájkosarát. Fotó: Shiftall

A Mutalk hivatalosan még nem elérhető, és egyelőre nem tudni, mikor érkezik pontosan a piacra, de várhatóan 140 dollárba fog kerülni, azaz átszámítva nagyjából 55 ezer forintot kell érte kicsengetni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?