Unatkozol? Vetítsd a Naprendszer bolygóit a szobádba

A Google a napokban rendkívül érdekes fejlesztést vezetett be a NASA-val karöltve, mellyel a Naprendszer bolygóit jeleníthetjük meg a kiterjesztett valóság engedélyezésével. 

A Google az utóbbi időben alaposan ráállt a virtuális, 3D-s objektumok fejlesztésére, amelyeket az Android rendszerű mobilok képernyőjén jelenít meg a keresőben, kiterjesztett valóságban. Ennek lényege, hogy ha valaki mondjuk rákeres a kutya szóra, akkor a keresőoldalon egy 3D-s labradort lát majd, a feliratra kattintva pedig a Google a saját mobilja kameráján keresztül, az illető környezetében fogja megjeleníteni az állatot.


A keresőóriás a napokban blogbejegyzésében adta hírül, hogy mostantól a Naprendszer bolygói és egyéb galaktikus objektumok is elérhetőek lettek a telefon hátsó kameráját használva. A Google a NASA-val működött együtt az objektumok megalkotásánál, így biztosak lehetünk benne, hogy a bolygó életszerű, 3D-s változata jelenik meg előttünk a virtuális térben.

A bolygók és egyéb égitestek mellett két különleges űreszköz, a Hubble és a James Webb űrtávcső is megtalálható a kínálatban, amelyek opcióként jelennek meg, ha mobileszközzel rájuk keresünk.

A Google számtalan objektumot képes megjeleníteni a mobil kamerájának képén keresztül, többek között állatokat is: kutyákat, macskákat, oroszlánokat, de medvéket, pingvineket, sőt halakat is életre lehet kelteni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?