Itt egy újabb zseniális drónvideó!

A drónvideó ezúttal a Chicago Cubs stadionját, és annak környékét mutatja be, a szokásosan lélegzetelállító perspektívákból. 

Rendre jelennek meg olyan drónvideók, amelyek ékes bizonyítékai annak, hogy ez a műfaj bizony messze meghaladta azt, hogy szimpla bohóckodásnak lehessen nevezni. Olyannyira, hogy simán mondhatjuk művészetnek is, hiszen amit a profi pilóták művelnek, az olykor egészen lenyűgöző. Nincs ez másként azon drónvideó esetében sem, amely a Chicago Cubs stadionját, és a körülötte, illetve benne folyó életet mutatja be. A Wrigley Field fontosabb jellemzői, hogy a baseball stadion eredményjelzője mind a mai napig manuálisan működik, és úgy helyezkedik el egy lakónegyed közepén, hogy nincs parkolója.


Lokációjának köszönhetően egyébként a potyázók fellegvára, hiszen a környező épületek tetejéről kiváló kilátás van a pályára, így jegy nélkül is lehet élvezni a történéseket. Akit a technikai szempontok érdekelnek, annak azt mindenképpen érdemes tudni, hogy a videót a Sky Candy Studios készítette. Méghozzá egy DJI Matrice 600 Pro drónt használva, amely RED Scarlet kamerákkal volt felszerelve. Ezek képesek 5K 2.4:1 felvételeket készíteni 60 fps, 4K 2.4:1 150 fps, vagy 2K 2.4:1 300 fps sebességgel REDCODE RAW-val. Sporttörténelmi érdekességként pedig elmondható, hogy a Wrigley Field 1921 és 1970 között az NFL-ben játszó Chicago Bears otthona volt. De fontos, hogy ott játszott a Chicago Cardinals (ma Arizona Cardinals) is 1931 és 1938 között.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?