Kedves aprósággal készült a Google keresője a Pedagógusok Világnapja alkalmából. 

Az UNESCO 1994-ben tette meg október 5-ét a tanárok világnapjának, azóta minden évben ezen a napon ünnepeljük meg, hogy a tanárok hogyan alakítják át az oktatást,  tisztelgünk áldozatos munkájuk előtt, és mondunk köszönetet nekik. A keresőóriás sem feledkezett meg a nevezetes napról, így amennyiben megnyitjuk a Google főoldalát, azt láthatjuk, hogy a jól ismert logó helyén egy kedves animáció díszeleg.

A megváltoztatott külsőnek természetes tartalmat is adtak a készítők, így abban az esetben, ha a logóra kattintunk a Pedagógusok Világnapjáról (angolul World Teachers’ Day) olvashatunk bővebben. Sajnos itthon idén keserűbb szájízzel ünnepeljük a mai napot, ugyanis tanárok, diákok és támogatók ezrei vonulnak az utcára, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a magyar tanárokkal, és kiálljanak a jogaikért.

Nem ez egyébként az egyetlen esemény, amelyről a mai napon megemlékezik a Google. Ha kicsit mélyebbre ásunk, láthatjuk, hogy a keresőoldal Elizabeth Kenny ausztrál ápolónőt is ünnepli, aki a gyermekbénulásban szenvedőknek fejlesztett ki egy gyógymódot az 1930-as években. Az elmúlt hónap során terítékre került még a német egység napja, a választások napja Brazíliában, a nigériai függetlenség napja, az országgyűlési választások Lettországban és Jale İnan török régész ünneplése.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!