intel
Inc. Magazine

Elképzelhető, hogy nem túl jó most Intel dolgozónak lenni, mert a cég egyes csoportjainál akár 20 százalékos leépítések is lehetnek. 

A Bloomberg szerint az Intel jelentős létszámleépítést tervez, és a PC-piac visszaesése miatt valószínűleg több ezer munkahelyet szüntet meg. Az elbocsátásokat már ebben a hónapban bejelentik, ami egybeesik az Intel október 27-i, harmadik negyedéves eredménybeszámolójával. A jelentés szerint egyes részlegek, például az értékesítési és marketing csoportjai mintegy 20%-os létszámleépítést szenvedhetnek el.

intel

Miután a világjárvány felpörgette az eszközök iránti keresletet, miközben mindenki kénytelen volt otthon maradni, az idei év második felében a magas infláció, az emelkedő kamatlábak és a geopolitikai feszültségek hatásai rontották a fogyasztói érdeklődést. Az Intel profitja és bevételei a második negyedévben zuhantak, és a PC-üzletág bevételei 25%-kal csökkenve 7,3 milliárd dollárra estek vissza. A bejelentett elbocsátásokra akkor kerül sor, amikor az Intel egyébként igyekszik visszakapaszkodni a chipgyártás élvonalába, és az amerikai félvezetőipar élére állni, hogy visszaszerezze az Ázsiával szemben elvesztett befolyását. A vállalat legutóbbi nagyobb elbocsátási körét 2016-ban hajtotta végre, amikor bejelentette, hogy 12 000 munkahelyet, azaz globális létszámának 11%-át szünteti meg. A chipgyártónak júliusban 113 700 alkalmazottja volt. A vállalat szóvivője nem kívánta kommentálni a jelentést, ami nagyjából azt erősíti meg, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!