5 millió forint összdíjazású versenyt hirdet a Yettel

Az ötletembereknek, startupoknak, fejlesztőcsapatoknak, programozó szakembereknek kiírt, ’Hack it your way’ célja, hogy együtt oldják meg azokat a problémákat, amelyekkel a közösség, a társadalom vagy akár a világ többi részén élők általában szembesülnek.

Európa rég nem látott energiahiánnyal néz szembe, miközben az infláció világszinten is rekordokat dönt. Magyarországon a háztartások költségvetése, illetve a kis- és középvállalkozások működése mellett a városi közlekedést is alapjaiban rázhatják meg ennek következményei. A komoly kihívásokra pedig korábban még sosem látott technológiai megoldások adhatnak választ. Ezek megtalálására és kidolgozására ösztönzi Magyarország legtehetségesebb szakembereit a Yettel 5 millió forint összdíjazású hackathonja.


Az ötletembereknek, startupoknak, fejlesztőcsapatoknak, programozó szakembereknek kiírt, ’Hack it your way’ névre keresztelt kétfordulós pályázaton három témakört célozhatnak a nevezők: a háztartások kiadásainak okoseszközökkel való csökkentése, a kis- és középvállalkozások hatékonyabb működésének elősegítése és a városi közlekedés környezetbarát, energiahatékonyabb újragondolása szerepel a kihívások között. A 5 millió forint (12 500 euró) összdíjazású verseny nyerteseinek legígéretesebb ötletei lokális szinten is hozzájárulhatnak a válság kezeléséhez. A szeptemberben meghirdetett verseny problémafelvetéseinek részletes leírása a mai nappal vált elérhetővé a verseny weboldalán.

A versenyre már szeptember végétől jelentkezhettek csapatok, a három, választható problémafelvetés részletes ismertetése viszont október 11-től érhető el. Mostantól, már a problémafelvetések részletes ismeretének birtokában, 2022. október 30-ig lehet jelentkezni és egyben benyújtani az első körös ötleteket.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?