Olcsó, de jó elavult a Google-mentes mobil

A Simple Phone SimpleOS-t futtat, és teljes mértékben mentes a Google megoldásaitól. 399 euró, de igen elavult a hardvere. 

A Simple Mobile Tools különleges, SimpleOS-t futtató mobilja a Simple Phone, egy teljesen Google-mentes okostelefon. Alapvetően egy egyáltalán nem izgalmas, középkategóriás tucatkészüléknek néz ki, de gyorsan kiderül, hogy a hardver igen elavult.


Egy 4 éves MediaTek Helio P60 lapka dolgozik benne, 4 GB RAM-mal, 128 GB tárhellyel, 4500 mAh-s akkuval és 1080p-s IPS-kijelzővel. Az előlapra 25, a hátlapra 48, 8 és 5 megapixeles kamerák jutottak, utóbbiak tudásáról nincs szó, feltehetően ultraszéles és makrós egységek.

A mobil érdekes része persze a SimpleOS, ami Android 11-re épít a Lunar Open Mobile Platformmal, Google-szolgáltatások, GMS vagy Google Play Áruház nélkül. A 399 eurós mobil az F-Droidot használja, 3 évnyi szoftverfrissítés jár majd hozzá.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?