Futótűzként terjedt az interneten az a felvétel, amelyen egy drón letesz a földre egy harcos robotkutyát Kínában. 

A robotkutya szó hallatán a legtöbb embernek minden bizonnyal a Boston Dynamics fejlesztése, Spot ugrik be, amely számtalan különböző helyzetben mutatta már meg, hogy mit tud. Arról már jó ideje hallani, hogy Kína is kísérletezik különböző robotkutyákkal, nem is olyan régen például azt láthattuk, amint több tucat kínai robotkutya félelmetes pontossággal emelkedik fel, mozdul meg, majd áll vissza ismét nyugalmi helyzetbe.

Az interneten a közelmúltban is terjedni kezdett egy nem túl szívderítő felvétel, amelyen az látható, amint egy drón lehelyez a földre egy robotkutyát, aki ezután életre kel, és útjára indul – írt róla a Futurism. A videón úgy tűnk, hogy a jószágra egy félautomata rohampuskát erősítettek, amelyet 1995 óta a Népi Felszabadító Hadsereg is használ Kínában.

A Spot robotkutya gyártója, a Boston Dynamics éppen a közelmúltban jelentette fel, hogy nem fogja felfegyverezni egyik robotját sem. Ez persze nem akadályoz meg másokat, hogy ennek ellenkezőjét tegyék; Kína mellett több amerikai vállalat is mutatott már be olyan négylábú robotot, amelyre fegyvert rögzítettek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!