Eltolták Elon Musk agyi chipes cégének bemutatóját

Elon Musk a Twitteren bejelentette, hogy egy hónappal eltolja az agyi implantátumokkal foglalkozó Neuralink következő nagy bemutatóját, amelyen állítólag az is kiderül majd, hogyan működne a cég rendszere. 

Egészen tegnapig úgy tűnt, hogy október 31-én, azaz Halloween napján sor kerül a Neuralink következő nagy bemutatójára, amellyel kapcsolatban meglehetősen titokzatos volt a vállalat, semmilyen konkrétumot nem árultak el. Amikor a cég legutóbb bemutatót tartott, az viszont igen látványosra sikeredett, azt szemléltették ugyanis, amint egy majom a gondolataival a MindPong nevű videójátékkal játszik.


Mint tegnap kiderült, a show kerek egy hónapot csúszik, így csak november 30-án fog rá sor kerülni.

A Neuralinknél nem mennek könnyen a dolgok: még mindig nem kapták meg az emberkísérletekhez szükséges engedélyeket, februárban pedig panaszt nyújtott be ellenük egy nonprofit kutatási és érdekképviseleti szervezet, aki azzal vádolta meg a céget, hogy „silány kísérletek során megcsonkították a majmok agyát, majd hagyták őket szenvedni és meghalni”. Mindezek mellett júliusban egy újabb társalapító, a korábbi IBM-es Paul Merolla is otthagyta a céget.

A SpaceX-ről és a Tesláról ismert Elon Musk persze bizakodó, szerinte a módszer új távlatokat nyithat meg a betegségek gyógyításában, segítségével többek között az is elérhetővé válhat, hogy a mozgássérült emberek a számítógépüket vagy a mobiljukat pusztán a gondolataikkal irányítsák.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?