Menekül az AMD az NVIDIA új, olvadós botránya elől

Az AMD RDNA3-as kártyái nem kérnek a GeForce RTX 4090 megolvadós 12VHPWR csatlakozójából. 

Egyre gyakoribb, hogy a méregdrága elektronikai termékek hatalmas hibákkal kerülnek piacra. Az NVIDIA-nál is készül egy nagy botrány, ugyanis dugig van a közösségi média és a híroldalak olyan jelentésekkel, amelyek szerint a GeForce RTX 4090 12VHPWR típusú csatlakozója megolvad, a körülötte lévő alkatrészekkel együtt.


Míg egyesek szerint az a fontos, hogy legalább 35 mm-re a csatlakozótól, megfelelő szögben hajlítsák a kábelt, mások szerint ez elfogadhatatlan.

Egyelőre még csak pár konkrét esetről szól a sok jelentés, de olyan veszélyforrás ez, ami miatt senki nem szeretne használat közben aggódni. Az NVIDIA állítólag vizsgálatba kezdett, az érintettekkel is felvette a kapcsolatot.

Az AMD egyébként jelezte: az RDNA 3-as videokártyáinál nem akarja használni ezt a csatlakozót, így aztán ilyen problémától ott nem kell majd tartani. Ezek a kártyák november 3-án debütálnak, így az NVIDIA botránya sok embert terelhet a rivális felé.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?