Minden szempontból katasztrófa az, amit az NVIDIA csinál

A hardver felgyújtja a gépet, a cég pedig a vásárlókra mutogat, mondván ők a hibásak, mert meghajlították a kábelt. Vicc az egész! NVIDIA GeForce RTX 4090 botrány!

Az NVIDIA új csúcs videókártyáját, a GeForce RTX 4090-et nagy várakozás övezte, hiszen az előzetes infók alapján irgalmatlan teljesítmény leadására képes hardverről van szó. Ez pedig értelemszerűen még szebb/jobb/gyorsabb stb. grafikát eredményez, amiért a gamerek hajlandóak igen súlyos pénzeket is kifizetni.


rtx 4090
hát ez megolvadt

A több, mint egymillió forintocskába kerülő cucc a boltokba is került, viszont már több felhasználó jelezte, hogy az eszköz működés közben füstölni kezdett, konkrétan megolvadt. A gyártó szerint pedig az a baj hogy meghajlították a tápkábelt, a csatlakozó előtt, és ez okozta a problémát. Magyarán a vásárlókra mutogatnak, hogy hogyan képzelik, hogy a csatlakozó előtt 3,5 centire hajlítanak egyet a vezetéken.

rtx 4090

Ez pedig egyszerűen egy agyrém. Egyrészt akkora a RTX 4090, mint egy tégla, már maga az kihívás, hogy bepakolják egy átlagos méretű házba. Nyilván szükség van a kábel meghajlítására, nem lóghat egyenes szárítókötélként a készülékházban.

rtx

Mondjuk ki: Elrontották a tervezést, és nem akarták szoftversen leszabályozni a teljesítményt, inkább bevállalták ezt a kockázatot, ami igen szarul sült el. Az lett volna a minmum, hogy egy maximálisan biztonságos eszközt dobnak piacra, pláne ha annak arából egy használt autót lehet venni. De hogy utána még vonogatják a vállukat, és mást, konkrétan a felhasználókat teszik felelőssé, az tényleg kabaré.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?