Bár a mezőnyt megelőzi, a Redmi Note 12 Pro Discovery Edition 210 wattos töltési rendszere nem hozza a Xiaomi ígéreteit. 

Ritka kivételekkel, de sajnos arra állt rá a mobilpiac, hogy minél több megapixeles legyen a főkamera (miközben a végeredmény 12,5 megapixeles marad, a minőséget pedig a lencse és az algoritmus jobban befolyásolja), minél több wattos a gyorstöltés, erősebb a chip (az üzemidő és melegedés kárára), a fotók pedig Instára valóak és neonszínűek.

Ennek remek példája a Kínában már bemutatott Redmi Note 12 széria különleges, Redmi Note 12 Discovery Edition modellje, amely 210 wattos gyorstöltést ígér. Ez állítólag 9 perc alatt teljesen feltölti a mobilt.

Az első tesztek szerint messze nem ilyen lenyűgöző a dolog, nem hozza a rendszer azt, amit a Xiaomi ígér. A Charger Labs tesztjei szerint 184,85 wattra kapcsol csak fel a mobil, azt is 3 percig, utána 120 watt fölé vált. Ez is remek persze, és végül 10 perc 10 másodperc alatt meg is van a teljes feltöltés. De a Xiaomi állításaival nincs összhangban a valóság. Persze így is minden más mobilt leköröz a készülék, és csak 43,3 fokra melegszik töltés közben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!