Gamer headset saját keverőpulttal – SteelSeries Arctis Nova Pro teszt

Szerkesztőségünkbe érkezett egy nagynevű gamer család, a SteelSeries menő modellje, az Arctis Nova Pro, amely első ránézésre is nagyon komoly gamer headsetnek tűnik. lássuk, mennyire váltja be a hozzá fűzött reményeket!

Külső tulajdonságok

Az Arctis Nova Pro megjelenése nagyon emlékeztet a korábbi Arctis modellekre, ennek az új modellnek viszont egy nagyon kényelmes, szövetrugós fejpántja is van, amivel a hifi fülesekre emlékeztet. A masszív, műanyag keret jól állítható, hogy biztosítsa a fül körüli jó szigetelést. Az előző termékcsaládban a fülpárnákhoz használt szövetet pedig műbőrre cserélték. Ez mondjuk nem biztos, hogy jó ötlet volt. A fejpánt háromféle „beállítással” rendelkezik és a fülkagylók laposra hajthatók, hogy kényelmesebben feküdjenek a vállon, ha épp nincsenek a füleinken.


A mikrofon, amikor éppen nem használjuk teljesen visszahúzható és így nem, hogy nem zavar, de nem is lehet észrevenni. Az egész összeszerelés nagyon jó minőséget sugall, az Arctis Nova Pro-t  tényleg öröm kézbe venni és fejre tenni.

A headsethez kapunk egy mini kezelőpultot, ami USB csatlakozón keresztül csatlakoztatható a számítógépünkhöz. Ebben egy nagy teljesítményű Sabre quad-DAC található, amely érezhetően javítja a hangminőséget a fejhallgató 3,5 mm-es kábelen keresztül történő használatához képest.

SteelSeries Arctis Nova Pro
A kis Hi-Res matrica a dobozon is megtalálható és jelzi, hogy itt bizony komoly hangminőség érkezik.

Ezen a kezelőpulton keresztül lehetőségünk van a hangprofil megváltoztatására az előre beállított és egyéni EQ-beállítások segítségével, valamint a két USB-C bemenet közötti váltásra, amelyek a választott PC-hez vagy játékkonzolhoz vezetnek. A kezelőpult egyébként elég okos ahhoz, hogy átkapcsoljon a másik bemenetre, ha azt érzékeli, hogy az aktuális bemenet elvesztette az áramellátását (pl. kikapcsoltuk a konzolt), de ha alvó üzemmódot használszunk, akkor a váltást nekünk kell elvégeznünk.

SteelSeries Arctis Nova Pro
A mini kezelőpult amellett, hogy hasznos dolog, jól is mutat az íróasztalon.

Szerencsére a kényelmesen nagy gomb és a kisebb kör alakú gomb elég kényelmes a gyors kezeléshez. A kezelőpult egyébként egész jól mutat az íróasztalon. Kijelzőjén az egyes csatornák aktuális hangszintje, a beállított hangerő, és az aktív bemenet látható.

Hangminőség

Az Arctis Nova Pro hangminősége talán a legjobb az általunk eddig hallgatott gamer headsetek közül. Hallottunk már jó, sőt jobb hangot is, de azok mind hifi, vagy high-end zenei fülesekből szóltak.

A hangzása viszonylag semleges, részletes, analitikus hangzással. Ez azt jelenti, hogy ha valaki zenét is szeretne hallgatni laptopjáról, asztali gépéről, az sem fog csalódni. Emellett természetesen a játékhangok is csodásak voltak. Itt az analitikus hanzás nem sokat nyomott a latban, de a széles hangtér és a pusztító mélyek annál inkább odaszögeztek minket a God of War elé.

Ha pedig csapatban játszanál, akkor jön jól a mikrofon, amit egy mozdulattal a szánk elé húzhatunk. Ilyenkor nagyon jól hallható a hangunk, viszont a mikrofon a füles házában is működik. Ilyenkor kevesebb külső zajt enged be, bár az igaz, hogy a hangunk sem hallatszik ilyenkor olyan jól.

A Windowson a GG alkalmazáson keresztül AI zajszűrés is elérhető, ami hangosabb környezetben sokat javít a mikrofonon.

Összegzés

A SteelSeries Arctis headset-családja már régóta jó választás lehet, ha kényelmes, jó hangzású gamer headsetet keresnénk. Az Arctis Nova Pro, a család legújabb tagjaként ugyanúgy nagyon jó vétel mindenkinek, aki a minőséget keresi és hajlandó lemondani érte mondjuk a vezetékmentes kapcsolatról. Az egyetlen hátránya a viszonylag combosabb árcédulája, amin sajnos közel 90 000 forint áll.

[sc name=”facebook” ][/sc]

  • Dizájn
  • Képminőség
  • Teljesítmény
  • Akkumulátor
  • Kamerák
  • Extrák
  • Ár/érték arány
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?