Sokkoló videón a Tesla baleset: – Több embert is megölt egy elszabadult autó

Le akartak parkolni az autóval, azonban az megmakacsolta magát, és hirtelen gyorsulni kezdett. A fékre nem reagált, elütött 7 embert, vannak halálos áldozatok is. Szakértők szerint szoftverhiba okozhatta a Tesla balesetet.


Őrületes videó terjed a neten, amelyen elszabadult Tesla látható. Először úgy tűnik, hogy minden rendben van, de a jármű hirtelen váratlanul száguldani kezd. A közterületen elhelyezett kamerák felvétele jól mutatja, hogy milyen tempóban száguld keresztül egy városon.

tesla baleset

A jármű vezetője, egy bizonyos Zhan úr a jelenleg rendelkezésre álló infók szerint hivatásos kamionsofőr. Azt állítja, hogy mikor megpróbálta leparkolni az autót, az nem reagált a fékpedálra, és a parkolási mód aktiválása sem segített. A járgány elkezdett gyorsulni, miközben Zhan kétségbeesetten nyomta a féket, ám hiába. Egy kamera rögzítette, hogy a féklámpa egy pillanatra kigyulladt, az autó mégsem lassult le. Miután az autó 1,2 kilométert hajtott az egyik első gumiabroncs felrobbant, azonban még további másfél kilométert haladt, amire végül megállt. Ámokfutása során több embernek és járműnek ütközött, aminek következtében ketten életüket vesztették. A sofőr több bordája eltört, de nincs életveszélyben. A hatóságok megvizsgálták, és nem találtak a vérében drogot vagy alkoholt, szakértők azt gyanítják, hogy szoftverhiba állhat az eset hátterében.

Mindenesetre ez a valaha volt egyik legdurvább Tesla baleset, legalábbis ami szoftverhibából fakad. Alapvető kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy szabad-e ilyen mértékben átadni a vezérlést egy gépjárműnek.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?