Óriási bajban van az Apple

A kínai lezárások komoly gondokat okoznak az Apple-nek, erre válaszul a Foxconn megnégyszerezi az indiai munkaerejét. 

A jelenlegi becslések szerint az Apple iPhone mobilok 95 százaléka Kínában készül. Lehetett hallani arról, hogy a jövőben egyre többet gyártanak majd Indiában az ellátási lánc szerteágazóbbá, biztosabbá tétele miatt, ugyanakkor jelenleg szorult helyzetben van az Apple, ugyanis nem elég, hogy most még 95 százalék a mérleg Kína javára, de konkrétan az összes iPhone 80 százaléka a Foxconn Csengcsou városában lévő gyárában készül.Apple probléma


A kínai lezárások miatt pedig részben ez a gyár is bezárt. Ez azt jelenti, hogy az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max gyártásával komoly gondok lettek, annyira, hogy az Apple hivatalos figyelmeztetést adott ki: a következő hónapokban nem valószínű, hogy a csökkentett kapacitás miatt tartani tudja a gyártási célokat. Általában az Apple ilyesmit nem közöl.

A Foxconn egyébként maga is intézkedik, konkrétan az indiai gyáraiban megnégyszerezi a munkaerő létszámát. Ez viszont nem megy egyik napról a másikra, 2 évet vesz igénybe, tehát az Apple gondjai nem oldódnak meg. Vajon ha hiány lesz iPhone-ból, még drágább lesz?

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?