Fail: Eddig egy katasztrófa az LG mikrolencsés OLED tv projektje

A mikrolencsés OLED képernyőkkel akarták ledolgozni a hátrányukat a Samsunggal szemben, de ebből egy darabig nem lesz semmi.

A Samsung idén lépett színre a televíziókba szánt kvantumpontos OLED kijelző technológiájával, ami fényerő terén leiskolázza az eddig egyeduralkodónak számító LG Display legjobb OLED megjelenítőit is.


mikrolencsés oled
Az LG háza táján a jelek szerint érezhették, hogy baj van, hiszen tavasszal nagy dérrel-dúrral jelentették be, hogy dolgoznak egy új eljáráson, amivel kiküszöbölhető ez a probléma. Ez az úgynevezett mikrolencsés technológia, ami speciális, igen apró, átlátszó konvex lencsékből álló optikai réteget használ, és így képes megnövelni radikálisan a fényerőt. Korábban az LG azt állította, hogy 2023-ban már érkezhetnek is az első ilyen, úgynevezett mikrolencsés OLED televíziók, tehát hamar ledolgozhatják az e téren összeszedett hátrányt. Jött is az év vége, vártuk, hogy lesz ezzel kapcsolatban valami bejelentés, hogy mire is készüljünk, mikor jönnek a forradalmi tévék, de hiába.

mikrolencsés oled

Az OLED-Info nevű, kifejezetten az OLED-re specializálódott szaklap értesülései szerint ez nem is véletlen. A fejlesztések ugyanis a vártnál sokkal-sokkal lassabban haladnak, így jövőre biztosan nem lesz semmi a mikrolencsés OLED televíziókból. Legkorábban 2024-ben bukkanhatnak fel az első ilyen tévék, de bőven benne van a pakliban, hogy ez is csak egy „optimista” kijelentés.

convex lens technology
Eddig csak a prototípusig jutottak. Forrás: Business Korea

Ez bizony bárhogy nézzük, elég kellemetlen. Már csak azért is, mert a nagy rivális Samsung is gőzerővel fejleszt, így előfordulhat, hogy a mikrolencsés OLED technológia már csak a hátrány szinten tartásához lesz elég, annak csökkentéséhez már nem.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?