Nagyobb teljesítményt, jobb üzemidőt, hatékonyabb hűtést igér a Xiaomi elektromos autóba tervezett akkumulátor technológiája.

A Xiaomi nagyon jó eredményeket ért el az önvezető járművekkel folytatott kutatások során. Emellett a vállalat saját elektromos autót is fejleszt, és ehhez kapcsolódóan intenzíven dolgoznak olyan akkumulátor technológián, ami a jelenlegi megoldásoknál sokkal jobb.xiaomi akkumulátor

A konszern korábban be is adott egy szabadalmat a kínai szabadalmi hivatalhoz, amely közzé is tett ezzel kapcsolatban néhány dokumentumot. Ezek szerint az egyes cellasorok között hűtőfolyadék folyik, és a hűtőfolyadék mindkét oldalon távozik. Az egyes sorokat két darab, folyékony hűtőközeget tartalmazó lap borítja, amelyek nagyobb hűtési területet fednek le, és jobb hűtőfolyadék áramlást biztosítanak.

xiaomi akkumulátor
A szabadalom szerint előrelépést jelenthet az új megoldás

Ennek eredményeként a Xiaomi jobb teljesítményt, hatékonyságot, biztonságot, hosszabb akkumulátor-élettartamot és egészséget, valamint gyorsabb töltést ígér. Konkrét számokat viszont még egyelőre nem közöltek, szóval ezekre még egy picit várni kell sajnos. Mindenesetre, ha mindez igaz, akkor az kétségtelen előrelépést jelent majd az elektromos autózás területén.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!