Riadóztat a NASA: Kína magának akarja a Holdat

A NASA vezetője, Bill Nelson szerint, ha Kína nyeri az űrversenyt az Egyesült Államokkal szemben, akkor ki fogja sajátítani a Holdat. 

Bill Nelson, a NASA igazgatója a Politico-nak adott interjújában azt mondta, hogy Kína „elfoglalhatja” a Holdat. Nelson már korábban is ellenérzését fejezte ki a kínaiakkal szemben, mondván: az ázsiai ország űrprogramja egyértelműen katonai jellegű, nem akarják megosztani kutatási eredményeit másokkal, arról nem is beszélve, hogy Peking mindig is szívesen lopta a technológiát más országoktól. Az űrhivatal vezetője azt üzeni a hitetlenkedőknek, akik szerint Kína ártalmatlan, hogy nézzenek csak szét a Spratly-szigeteken, ahol a kínai katonai hadsereg már több katonai bázist is létesített.


Az ázsiai ország egy korábbi alkalommal gyalázatosnak nevezte az ellene felhozott vádakat, szerintük mindig is az emberiség közös jövőjét tartották szem előtt.

Kína az elmúlt évtizedben komoly energiát fektetett az űrkutatásba, és érdeklődéseik középpontjában a Földhöz legközelebbi égitest, a Hold áll. Októberben az építés alatt álló Tiangong (Mennyei Palota) űrállomás harmadik modulját is felbocsátották, amely a űrszerkezet utolsó fő eleme. Űrállomás építésébe részben azért kezdett az ázsiai ország, mert az Egyesült Államok nem fogadta be a kínaiakat a Nemzetközi Űrállomás (ISS) programba.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?