Ezért van egy nyúl a Google főoldalán

A Google keresőoldalára kitett szépséges logóra rákattintva a holdújév-keresőoldalán találjuk magunkat. 

A holdújév – melyet tévesen kínai újévnek is szokás nevezni – a föld egyharmada számára az év egyik legjelentősebb ünnepe, nem csak Kína, de számos más kelet-ázsiai országban is ünneplik. Ilyenkor az utcákat és a parkokat színes díszekkel és lámpásokkal díszítik fel, az emberek pedig hazautaznak a szeretteikhez, közlekedési armageddont idézve elő ezzel a nagyvárosokban.


A kínaiul tavaszünnepként emelgetett nap időpontja évről évre változik. 2023-ban január 22-én, vasárnap köszöntött be a Nyúl éve, amelyről a keresőóriás is megemlékezett egy ázsiai hangulatú ünnepi emblémán (doodle) keresztül. A holdnaptár szerint ezen a napon elhagytuk a Tigris évét, és a Nyúl évét kezdtük meg, amely 2024. február 9-én ér majd véget.

Időnként a Nyúl éve helyett a Macska éve elnevezést is használják erre az időszakra, de a kettő ugyanaz. (Fotó: Google)

A Nyúl évében született emberekről azt tartják, hogy kedves, könyörületes személyiségek, akik a maguk csendes módján mindig elérik azt, amit szeretnének. Kerülik a konfliktust, és kiváló kommunikációs képességgel rendelkeznek, amelyet a saját hasznukra képesek fordítani. Ösztönösen jól kezelik az embereket, és az eseményeket, beszélgetéseket is képesek olyan mederbe terelni, amely nekik kedvező.

A Google előszeretettel emlékezik meg különböző ünnepnapok, évfordulók és jelek napok alkalmából. Ha szívesen nézegetnél különleges alkalomra készített Google emblémákat,  erre az oldalra érdemes ellátogatnod.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?