Mi az okos mosógép? Miért jó? Kinek jó? Megéri ilyet venni?

Megvizsgáltuk, hogy mitől lesz egy mosógép intelligens, hogy milyen konkrét előnyökkel járnak az ilyen technológiák, hogy egyáltalán van-e értelme okos mosógép vásárlásán gondolkodni.

A mosógépek evolúciójára irgalmatlanul sok pénzt költenek a gyártók, aminek célja, hogy minden korábbinál gyorsabb, hatékonyabb, könnyebben kezelhető és energiatakarékosabb eszközöket teremtsenek.okos mosógép


A kitűzött eredmények elérése érdekében számos új iránnyal kísérleteznek a nagy piaci szereplők, és ennek köszönhetően bukkantak fel ebben a termékcsaládban is az úgynevezett intelligens modellek, azaz az okos mosógépek. A területen úttörő szerepet játszik a Samsung, hiszen a dél-koreai cég az elsők között jelentkezett ilyen modelljeivel, és az elmúlt évek során hatalmas ugrásokat hajtott végre ebben a szektorban. Most a vállalat készülékeinek segítségével azt mutatjuk meg, hogy mit jelentenek a smart megoldások e termékcsaládban.

Mitől lesz okos a mosógép?

Az okossá válás első lépcsőfoka, hogy a terméknek képesnek kell lennie arra, hogy vezeték nélküli internetkapcsolatot létesítsen. Ennek révén tud csatlakozni más eszközökhöz, például egy okostelefonhoz, távoli felhő alapú rendszerekhez, vagy integrálható egy nagyobb smart ökoszisztémába.

Telefonos kapcsolat

Egyes cégek a telefonos csatlakoztatást már igen egyszerűvé tették, amihez semmilyen szakértelem nem szükséges. A Samsung esetében például ehhez mindössze telepíteni kell a mobilon a SmartThings applikációt, és az elindítást követően a felbukkanó listából kiválasztani a mosógépet.

okos mosógép

Egy érintés, és már létre is jött a kapcsolat a két masina között. Elrontani semmit sem lehet, ráadásul a szoftver magyarul is tud, így a használata senkinek sem okozhat problémát. A telefonhoz történő csatlakozás számos előnyt kínál, lássuk most ezeket!

Távoli vezérlés

A felhasználónak lehetősége nyílik arra, hogy interneten keresztül a világ bármely pontjáról irányítja a terméket. Tehát lehetősége van arra, hogy például a munkahelyéről indítsa el a tisztítási ciklust, így mire hazaér, otthonában már frissen mosott ruhák várják.

ai mosogép

Ezzel rengeteg idő spórolható meg, és mindez akkor lehet különösen hasznos, ha valaki este ér haza, amikor már kellemetlen lenne beindítani a készüléket a szomszédok miatt.

Ellenőrzés

Az applikáció azt is lehetővé teszi, hogy felügyeljük a termék munkáját, és az is látszik, hogy mennyi ideig fog még dolgozni. Sőt, azt is azonnal jelzi, ha valamilyen rendellenesség lépne fel.

Programválasztás

A SmartThings app egyik legcsodálatosabb tulajdonsága, hogy a segítségével pontosan kiválasztható az adott ruhához leginkább passzoló program. Ehhez nem kell mást tenni, mint az alkalmazásban megadni, hogy milyen ruhákat teszünk be a masinába, és ezt követően a szoftver magától kiválasztja a legjobb megoldást.AI mosógép

Ezzel pedig a lehető leghatékonyabb mosási teljesítmény érhető el, a lehető legkisebb szükséges energia felhasználásával. Sőt, még arra is figyelmeztet, ha olyan darabokat tettünk egymás mellé, amelyek nem passzolnak, így segít elkerülni, hogy károsodjon mondjuk a kényes blúz vagy ing. Ha pedig olyan szerencsések vagyunk, hogy mosó-szárítógépünk van, akkor a mesterséges intelligencia segítségével a készülék a megfelelő szárítási funkciót indítja el a mosás után.

Javítás

A telefonos kapcsolat segíthet akkor is, ha a készüléknek valami baja támadna. A szoftver segít pontosan detektálni a gép által kiadott hibakódot, és meg tudja mondani, hogy milyen jellegű javításra van szükség.AI mosógép

Ezen információkat meg is tudja osztani a szakszervizzel, így a vállalat munkatársai már felkészülve érkezhetnek a helyszínre. Egyrészt ezzel rengeteg idő spórolható meg, másrészt pedig az is előfordulhat, hogy hozzák rögtön magukkal a szükséges alkatrészt, így rögtön meg is javítható az okos mosógép.

Frissítés

A Samsung okos mosógépei már a beépített WiFi révén kapcsolatba tudnak lépni a vállalat központjával. Amennyiben a felhasználó beleegyezik, akkor küldik a távoli szerverekre a használat közben keletkezett adatokat.okos mosógép

A cég szuperszámítógépei pedig ezeket is figyelembe veszik a szoftverfrissítések létrehozása során. Ezek után pedig folyamatosan jobb lesz a működés, illetve akár arra is van lehetőség, hogy új programokat töltsünk fel a mosógépre.

Jó az okos mosógép?

Ezek után a válasz nem is lehet kérdés! Az okos mosógép hasznos dolog, ez a technológia nem valami kommunikációs humbug, hanem egyértelműen hozzáadott értéket jelent. Ennek révén kényelmesebb ugyanis a vezérlés, energia, idő és ezáltal pénz takarítható meg, valamint hatékonyabbá tehető a működés, és még a készülék életciklusa is megnövelhető. Kell még ennél több? Nem igazán!

[sc name=”facebook” ][/sc]

  • Dizájn
  • Képminőség
  • Teljesítmény
  • Akkumulátor
  • Kamerák
  • Extrák
  • Ár/érték arány
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
További tesztek

Ezeket olvastad már?