Egy elírásból született a Google neve

Larry Page és Sergey Brin egyik alkalommal elgépelte a Googol szót, így született meg a Google. Vagyis a név, a cégre még várni kellett egy kicsit. 

Szokták mondani, hogy a hibákból születnek a legjobb ötletek, és ez igaz a Google esetében is. A keresőóriás története 1996-ban indult két stanfordi egyetemista, Larry Page és Sergey Brin ötlete nyomán, akik elhatározták, hogy létrehoznak egy programot, amely a világ összes információját rendszerezi és ezt univerzálisan mások számára is hozzáférhetővé teszi. Így született meg a BackRub, ami lényegében a Google elődje volt.


Később, a két egyetemista a név lecserélése mellett döntött, úgy vélték ugyanis, hogy a googol elnevezés lenne a legideálisabb, ami egy matematikai kifejezés: egy 1-es, amit 100 db 0 követ. Csakhogy amikor egy alkalommal le akarták írni a googol szót, véletlenül google-t írtak helyette, ami aztán olyannyira elnyerte a tetszésüket, hogy a két egyetemista úgy határozott, ez lesz a készülő szolgáltatásuk új neve.

Az évek folyamán a keresőszó neve nagy karriert futott be. 2006-ban a brit Oxford értelmező szótára felvette a google szót, mint igét, miután már évek óta széleskörben használták az angol nyelvben, amikor azt szerették volna kifejezni: megkeresni valamit az interneten a Google segítségével. A kifejezés végül más nyelvekbe is átvándorolt, mi például guglira magyarosítottuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?