Nagyláb egy fekete medve lehet a tudósok szerint

Szomorú hír ez a Nagyláb-hívőknek: egy új tanulmány szerint a legendák övezte Nagyláb egy két lábon járó fekete medve. Pontosabban nem egy, hanem több száz.

Nagylábat (Bigfoot), vagy másik nevén Sasquatch-ot sokan összekeverik a Jetivel, de valójában két különböző lényről van szó: Nagyláb a legenda szerint Észak-Amerikai erdeiben él, míg a Jeti a Himalájában „őshonos”. Habár a két főemlős szerű lény létezése máig nem bizonyított, a tudósok nem zárják ki teljesen, hogy valóban él valahol egy emberszabású lény, melynek testét szőr borítja és hatalmas, izmos termettel rendelkezik.


Nagylábnál maradva, Floe Foxon adattudós azt a hipotézist vizsgálta meg közelebbről, hogy az amerikaiak legendás szörnyetege valójában egy fekete medve – számolt be az IFL Science. Tanulmányában arról írt Foxon, hogy nagyjából minden 900 medveészlelésre jut egy olyan, amelyet Nagylábnak lehet nézni. A tudós szerint tehát a legkézenfekvőbb magyarázat az, hogy Nagyláb valójában egy fekete medve – pontosabban több száz fekete medve -, és ezt a feltételezést valószínűsíti az is, hogy a bundás jószágok előszeretettel állnak két lábra.

Nagyláb fekete medve
Az egyik legismertebb kép az állítólagos Nagylábról. (Fotó: Getty Images)

Az adattudós egyébként a Loch Ness-i szörnyet is elővette nemrégiben, vele kapcsolatban viszont arra a megállapításra jutott, hogy az a feltételezés, miszerint a tavi szörnyeteg egy angolna, helytelen. Nessie-ről több tudós is azt feltételezte, hogy egy Anguilla anguilla, azaz egy európai angolna, a szakember szerint azonban ez nem valószínű, ugyanis a kifogott angolnák statisztikája alapján 1 az 50 000-hez az esélye annak, hogy egy nagy, legalább 1 méter hosszú angolnát találjanak a Loch Ness-ben, annak a valószínűsége pedig, hogy egy 6 méteres angolna akadjon horogra, lényegében a nullával egyenlő.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?