TikTokon pakoltak ki az elbocsátott Google-dolgozók

Amikor a Google a múlt héten közölte 12 000 alkalmazottjával, hogy nincs állásuk, érthető módon többen is dühösek lettek. 

Bombaként robbant a hír, hogy a Google 12 ezer embert, globális munkavállaóinak mintegy hat százalékát elbocsátja. „Őszintén sajnálom” – írta Sundar Pichai, a vállalat vezérigazgatója blogbejegyzésében, hozzátéve, hogy teljes felelősséget vállalat azért a döhntésekért, melyek idáig vezettek. Habár a Google szépen növekedett az elmúlt években, Pichai szerint most egy teljesen újfajta gazdasági helyzettel kell szembenézniük, mint ami eddig volt.


Mai korunk egyik nagy kérdése, hogy egy munkavállaló mit posztolhat a közösségi médiában és mit nem, ám az elbocsátott Google dolgozók bizonyára úgy ítélték meg, már nincs mit veszítünk. Ahogy arról a Gizmodo is beszámolt, tömegével kerültek fel a különböző hangvételű videók a TikTokra, amelyben arról beszéltek a dolgozók, hogyan élik meg a elbocsátásukat. Egyesek értetlenül álltak előtte, mások csalódottak voltak, de akadt olyan is, aki hálás volt a lehetőségért, hogy egyáltalán itt dolgozhatott.

Nem példanélküli, hogy egy kirúgott alkalmazott a közösségi médiában számol be a kellemetlen élményről, és napjaink gazdasági helyzetét látva, sajnos igen valószínű, hogy egyre több ilyen jellegű taralom kerül majd fel az internetre. Tavaly novemberben a Facebook és Instagram mögött álló Meta mondott fel 11 000 dolgozójának, a Google előtt nem sokkal pedig a Microsoft jelentett be egy nagy lépétű, több ezer embert érintő leépítést.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?