Beigazolódott a gyanú, miszerint a Meta a cég történetének legnagyobb mértékű leépítésére készül: mintegy 11 ezer dolgozójának mond fel a technológiai vállalat. 

A The Wall Street Journal hétfőn számolt be arról, hogy tömeges leépítést tervez a cég, és akár több ezer dolgozót is érinthetnek az elbocsátások. A vállalat most blogbejegyzésben jelentette be, hogy munkavállalóinak 13 százalékától, azaz közel 11 ezer alkalmazottól vesznek búcsút világszerte.

A Meta a végkielégítés részeként 16 hét alapbért biztosít, plusz minden szolgálati év után további két hetet fizet ki dolgozóinak. Ezen felül mintegy hat hónapig kapják az egészségbiztosítást, továbbá a megmaradt fizetett szabadságokat is kifizetik nekik.

Júniusban Chris Cox, a Meta termékigazgatója „komoly időkre” figyelmeztette a cég alkalmazottjait, megjegyezve, hogy most kell csak igazán odatenniük magukat, ha bizonytani szeretnének. A Facebook anyacége szeptemberben létszám-stoppot és átszervezéseket jelentett be a költségek csökkentése érdekében.

A Meta zuhanórepülésének egyik oka a tavaly ősszel bejelentett metaverzum, amely óriási kiadást jelent a cégnek, és a befektetők is egyre idegesebbek miatta, mivel a projekt közel sem úgy hald, ahogy azt eltervezték.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!