A fenébe az érintőkijelzőkkel, már a teslások is örülnének pár gombnak

Fizikai gombokat rak a Ctrl-Bar kiegészítő a Tesla Model 3 és Model Y központi kijelzője alá. 

Manapság mindenbe érintőkijelzőt építenek a trendiség jegyében, a legdurvábban ez a jelenség talán az autókban tűnik szembe. Pedig mindenki megtapasztalja idővel: sok dologhoz jobb a nyomógomb és tekerőgomb, hiszen érezhetőbb, fizikai visszajelzést ad, nem muszáj odanézni. Gyakorlati példa: próbálj meg menet közben klímát vagy fűtést állítani egy érintőkijelzőn a harmadik almenü alsó sarkában – vagy tekerd meg az izommemóriából megjegyzett gombot egy picit…


A jelenleség még a hardcore fanatikus teslásokat is dühíti, ezért most az Indiegogón elkezdtek pénzt gyűjteni egy Ctrl-Bar nevű kiegészítőre, ami a Model 3 és Model Y autók kijelzői alá fizikai gombsort tesz. Ez segít például a klímát állítani úgy, hogy az út helyett ne a kijelzőt kelljen bámulni.

Két tekerőgomb és négy programozható gomb kerülne a kütyüre, és minden változtatást a kijelző is kiír pici késéssel – az eszköz saját kijelzője azonnal. Frissítések és gyorshajtási figyelmeztetés is lesz. A működéshez USB és mobilos Bluetooth-kapcsolat, háttérbeli app is kell.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?