Földbarát guacamole is lesz világ legnagyobb zöldségkiállításán

A Fruit Logistica, ideális platform a nemzetközi frissáru-üzletágban tevékenykedő vállalatok számára, hogy bemutassák legújabb innovációikat. Az újonnan nemesített fajtáktól a fenntartható csomagolásig, az adatvezérelt termelési monitoroktól a kártevőknek ellenálló növényekig a kiállítás szakmai látogatói rengeteg újszerű és izgalmas fejlesztést fedezhetnek fel Berlinben 2023. február 8-10. között.

Ki kapja az idei Fruit Logistica, innovációs díjat?

Tíz döntős pályázó verseng az idei Fruit Logistica, Innovációs Díjért, amely a friss termékek üzletágának legkeresettebb nemzetközi innovációs díja. Ők a jelöltek:


Brocomole ¿Y si? de Bouquet

Anecoop, Spanyolország – 18. csarnok, B-01
Egy új mártogatós alternatíva a guacamole szerelmeseinek. A brokkoli hozzáadása a guacamoléhoz több mint 50 százalékkal csökkenti annak szénlábnyomát, mivel a brokkoli termesztése jóval kevesebb vízforrást igényel, mint az avokádó. A Brocomole 97 százalékban friss brokkoliból és avokádóból készül. Rost-, C-vitamin- és káliumforrás.

Fruit Logistica

Avisomo növekedési állomás

Avisomo, Norvégia – 3.1. csarnok, A-10
Az Avisomo Growth Station egy teljesen moduláris, skálázható, rugalmas és automatizálható vertikális termesztési rendszer. Lehetővé teszi a termelők számára, hogy világszerte bármilyen növényt termeljenek az infrastruktúra megváltoztatása nélkül, bármilyen méretben és automatizáltsági fokon.

Q Eye Smart

BIOMETiC, Olaszország – 4.1 csarnok, B-31
A Q Eye Smart az egyetlen, teljes egészében mesterséges intelligencia platformon alapuló szkenner, amely lehetővé teszi a gyümölcsök pontosabb és automatikusabb minőségi válogatását. Innovatív technológiája jelentősen feljavítja a teljes válogatási folyamatot, és kiváló minőségű termékeket biztosít.

Fruit Logistica

LEDFan üvegházi felülvilágító – 2022-es kialakítás

Food Autonomy, Magyarország – 3.1 csarnok, A-50
A LEDFan a világítási és fűtési költségek megtakarítását kínálja a rendkívül hatékony kialakítás révén, amely szabályozott ventilátorokkal hasznosítja a hőveszteséget. A lámpatest vezeték nélküli vezérlőrendszerrel rendelkezik, rácsalapú BMS pozicionálással és fényhiba érzékeléssel.

Holland prémium minőségű vanília

Koppert Cress, Hollandia – 3.2. csarnok, C-01
A holland prémium kategóriás vanília exkluzív választéka a Planifolia fajtából, egy orchideafajból, amely csak három év után képez hüvelyeket. Ez a vanília egy félszáraz muskotályszőlőhöz hasonlítható: még nem mazsolás, de valójában sokkal több annál. Elvileg ugyanúgy termesztik, mint a fekete fajtát, de mivel sokkal később szedik, az íze más.

Fruit Logistica
Ez nem valami űrlény! Ez vanília!

Pfannenspargel

Märkische Höfe Beelitz, Németország – 20. csarnok, A-23. terem
Zöld és fehér spárgadarabok saját levükben előfőzve, főzésre készen. Ez intenzívebb ízt és hosszabb eltarthatóságot biztosít. Akár főételként, akár köretként, a serpenyőben sült spárga rövid idő alatt tetszés szerint bővíthető és egyedileg elrendezhető.

OR Apple Juice Fill Up

Oranfresh, Olaszország – 4.1. csarnok, A-15
Automatikus önkiszolgáló gép, amely friss almából frissen készített almalevet tölt palackokba, víz és aszkorbinsav (C-vitamin) oldattal kiegészítve a természetes oxidáció megakadályozása érdekében.

evolutionS

Packaging Automation, Egyesült Királyság – 2.1. csarnok, C-01
A Packaging Automation új Syncro technológiáit használva az evolutionS optimalizálja a héj pontos, megbízható és hatékony lezárásához szükséges minden lépést. A jelenleg ismert legnagyobb sebességű, műszakilag legfejlettebb, egysávos tálcazáró gépnek tekinthető.

Tatayoyo

Rijk Zwaan, Hollandia – 1.2 csarnok, D-13
A Tatayoyo a jellegzetes és erős ízű paprikák márkaneve. A paprika mérete a tömb- és a snackpaprika között helyezkedik el. Különleges ízük eredetileg vadon termő paprikákból származik. Ideális kiadós snackként.

IDEAL Melons

Syngenta Seeds, Hollandia – 1.2 csarnok, C-50
A Syngenta IDEAL Melon koncepciója a dinnyetermesztők szent grálja lehet. a Harvest Indicator funkcióval egy szabadalmaztatás alatt álló innováció, amely minden egyes lépésben jelzi a készenlétet: mikor ideális a betakarítás, a szállítás, a polcokon való tárolás és a fogyasztás. A sárgadinnye legújabb újítása már kapható.

Jegyek csak elővételben!

A Fruit Logistica, kiállításra jegyek kizárólag online elővételben vásárolhatók meg a hivatalos jegyértékesítőben. A hazai érdeklődők pedig továbbra is kedvezményesen vásárolhatnak jegyet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarán keresztül! Itt további információkat találhat a Fruit Logistica kiállításról magyarul, ez itt pedig a rendezvény hivatalos weboldala.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?