A Samsung is a műholdak felé fordul

A Samsung bejelentette, hogy ő is piacra dob olyan telefonokat, amelyek közvetlenül műholdhoz tudnak csatlakozni. 

Azt azonban nem közölte a vállalat, hogy mikor kezdi meg az ilyen szolgáltatások nyújtását. Sőt, arra is utalt, hogy mindez inkább a 6G, semmint az 5G nyújtotta lehetőség lenne, márpedig arra azért várni kell még. A Samsung a közleményében csak annyit közölt, hogy tervezi a műholdas technológia integrálását Exynos chipjeibe. Ez figyelemre méltó, tekintve, hogy legújabb csillagrombolója, a Galaxy S23 nem használja ezt a platformot, mivel a Qualcomm Snapdragon chipsetjével dolgozik. A cég szerint az Exynos-alapú műholdas szolgáltatásai


„támogatni fogják a kétirányú szöveges üzenetküldést, valamint a nagyfelbontású kép- és videómegosztást”.

Ez fontos fejlesztés lenne, tekintve, hogy a mai telefon-műholdas szolgáltatások általában csak a lassú sebességű vészhelyzeti üzenetküldést támogatják. A nagy sávszélességű szolgáltatásokat, például a videohívásokat támogató műveletekhez feltehetően sokkal több műholdra lenne szükség, mint amennyit a mai szolgáltatások használnak. De nincs is hiány olyan vállalatokból, amik segítségére lennének a Samsungnak. Az Omnispace és a Ligado Networks ezen a héten jelentette be, hogy új egyetértési megállapodást kötöttek, mely szerint egyesítik  spektrumtulajdonaikat, hogy „űralapú, közvetlenül a készülékek közötti (D2D) megoldásokat kínáljanak a globális hang-, szöveg- és adatkapcsolathoz”. Csakhogy ez a piac is meglehetősen zsúfolt, mivel ott a SpaceX Starlink, az Apple, a Qualcomm, és az Iridium, plusz még néhány más brigád, akik hasonló célok mentén mozognak.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?